Profileren

5 tips om een energieke professional te worden

Je komt niet toe aan je werk. De dag vliegt voorbij, zelfs geen tijd om te lunchen of alleen even snel achter je bureau. Je begint op tijd en vertrekt weer te laat of je neemt zelfs werk mee naar huis. Je neemt geen tijd om nu eindelijk goed te gaan zitten voor dat beleidsstuk wat nu echt een keer af moet. Eigenlijk kom je helemaal nergens aan toe. Je wordt geleefd door de waan van de dag. De dag vult zich met allerlei ad-hoc klusjes, vragen, mailtjes, telefoontjes… Je wordt er ontzettend moe van en mist een voldaan gevoel. Misschien denk je ik moet gewoon nog eventjes deze klussen afmaken. Even een tandje erbij, even doorzetten, daarna wordt het wel rustiger.

Wake up! Het wordt nooit rustiger!

Die waardering voor je werk ga je zo zeker niet krijgen. Ze zien niet hoe hard je hebt gewerkt. Echt, dat zien ze niet! Je collega’s en leidinggevende zien iemand die moe en misschien zelfs ontevreden en geïrriteerd is van al dat gestress. Kijk eens in de spiegel en vraag je af wat je zelf ziet. Waarschijnlijk zie je niet die energieke professional die je bent.

Hoe kom je wel over als die energieke professional?

 1. Stel een duidelijk doel voor de dag
  Wat wil je in elk geval af hebben? Plan hiervoor tijd in en rond dit ook echt af. Bedenk je of al die ad-hoc klusjes wel echt nodig zijn. En vooral of het nu moet en of jij dat moet doen. Delegeer waar mogelijk
 2. Neem elke dag tijd om met collega’s en je leidinggevende te praten
  Ook, of juist, als je vanuit huis werkt. Hou ze op de hoogte waar je mee bezig bent
 3. Sla ook je lunch niet over
  Dit is juist een mogelijkheid om met anderen af te spreken en bij te praten
 4. Houd bij wat je op een dag hebt gedaan
  Als je dat terugleest heb je een meer voldaan gevoel over de dag. Dat straal je dan ook uit
 5. Zorg ervoor dat de buitenkant de binnenkant versterkt
  Draag verzorgde kleding die je gewenste professionele imago ondersteunt

Bewust worden van je gedrag en jezelf zichtbaarder maken in plaats van nog verder ingraven in je werk? Dan is de training Profileren zonder Opscheppen iets voor jou.

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Succes met zichtbaarheid