Imago, dresscode, Imago

Dresscode voor warme dagen: 5 tips

Het is broeierig warm, ook op veel kantoren. Hoe zorg je ervoor dat je er tijdens deze warme dagen fris en tegelijkertijd ook professioneel uitziet? Wat draag je wel en wat juist niet als de mussen van het dak vallen? Met de klimaatverandering in het vooruitzicht is het investeren in een zakelijke zomergarderobe nu echt de moeite waard. Met deze 5-tips voor warme dagen maak je de juiste keuzes.

Tip 1: Draag lichtgewicht materialen in luchtige vormen

In synthetische stoffen draaien je zweetklieren overuren, bij warm weer zijn daarom natuurlijke en lichtgewicht materialen zoals coolwool, katoen en linnen aan te bevelen. Nadeel van linnen is de kreuk-gevoeligheid, maar gelukkig worden er tegenwoordig kreukherstellende garens aan toegevoegd waardoor het kreuken een stuk minder is. Combineer dit met een wijdere pasvorm om het extra luchtig te houden.

Tip 2: Denk aan de omgeving

Een vraag die mij veel gesteld wordt is of tenen nu wel of niet zichtbaar mogen zijn. Voor dames zijn peeptoe’s, sandalettes met of zonder hak en wedges prima in een minder formele omgeving, maar draag ze niet bij (salaris)onderhandelingen of sollicitatiegesprekken. Voorwaarde nummer één is dat als je open schoenen draagt, de tenen en teennagels er goed verzorgd uit moeten zien. Daarnaast is het situatie en omgeving afhankelijk. Hoe serieuzer de situatie en hoe formeler de omgeving, des te dichter de schoenen is mijn advies. Over slippers, crocs en birckenstocks kan ik kort zijn: not done op de werkvloer. Je gaat tenslotte naar je werk en niet naar het strand.

Tip 3: Houd het serieus

In kleding waarin je eruit ziet alsof je naar het strand gaat, word je niet serieus genomen. Het weer is geen reden om je professionele uitstraling los te laten. Houd dat in je achterhoofd bij het maken van je kledingkeuze.

Tip 4: Kies lichte(re) kleuren of prints

Werk je in een omgeving waar formele kleding gewenst is, houd dan vast aan een zakelijke outfit. Voor een zakelijke en toch frisse uitstraling kies je in plaats van donkere voor lichte(re) neutrale kleuren. Die reflecteren het licht, waardoor je het minder warm hebt. In een minder formele omgeving mag het iets vrolijker en zijn prints een slimme keuze. Daarmee camoufleer je namelijk heel handig die ongewenste zweetplekken.

Tip 5: Voorkom ongewenste geurtjes

In dat kader is de laatste tip niet onbelangrijk: houd het fris & fruitig. Bij warm weer komen er luchtjes vrij die je niet met iedereen wilt delen. Een goede deo is een must in warme dagen! Bijvoorbeeld de aluminiumvrije deo van Loveli. Die werkt perfect en is er in meerdere varianten, ook voor heren.

Vind je het lastig om kleding te vinden die zowel geschikt is voor je werk als ook goed past bij je persoonlijke stijl? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij hierin voor je kunnen betekenen.

WIL JE MEER IMPACT MAKEN MET JOUW IMAGO?

IMPACT MET IMAGO

Effectief indruk maken met je uitstraling