Presenteren & Pitchen, Zichtbaarheid/profileren

Niet in de spotlights? Een gemiste kans!

Annemarie regelt alles perfect en mede door haar inzet zal dit event zeker een succes worden. Het programma staat als een huis. We lopen er samen doorheen om de laatste puntjes op de i te zetten. Ik vraag haar hoe ze mij zal aankondigen bij de start van het programma. Ze reageert met: ‘Eh ik? Eh….ja daar heb ik niet over nagedacht. Ik hoef ook niet zo nodig op het podium. Ik zal wel kijken wie de inleiding zal doen.’ Een gemiste kans!

Wel in de spotlights
Natuurlijk moet zij wel op het podium! En genieten van alle enthousiaste reacties van de deelnemers. Zij heeft dit geweldige event georganiseerd en daar mag ze dan ook de credits voor krijgen. Vaak is het zo dat iemand die nauwelijks is betrokken bij de organisatie wel alle credits daarvoor krijgt. Misschien baal je er zelfs wel eens van dat je kei-hard hebt gewerkt, maar dat niemand weet dat jij dat hebt gedaan. Daar kun je zelf wat aan doen! Annemarie staat volgende week dus wél op het podium. En ik help haar om zichzelf daar goed neer te zetten. Als een professional.

Niet op de borst kloppen
Ze hoeft zichzelf helemaal niet op de borst te kloppen. Liever niet! Gewoon heel duidelijk en persoonlijk haar verhaal vertellen. Het helpt haar dat ik haar heb gezegd dat het niet voor haarzelf is dat ze daar staat, maar voor de deelnemers. Zij horen graag duidelijk van haar wat ze die dag kunnen verwachten. Met die insteek is Annemarie veel minder gespannen, want het gaat niet om haar, maar om de ander.  Dat is waar het altijd om zou moeten gaan bij communicatie!

WIL JE JE PRESENTEREN ALS DÉ EXPERT?

PRESENTEREN & PITCHEN

Duidelijker en boeiender spreken