Imago, Profileren

Vertel ’t met een knipoog

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeline Albright heeft tijdens haar imposante carrière veel baat gehad bij haar verzameling broches. In haar boek Read My Pins vertelt ze dat sieraden een belangrijk onderdeel waren van haar diplomatieke arsenaal. Zo droeg ze een broche van een schildpad als onderhandelingen in haar ogen niet snel genoeg gingen. Tijdens ‘stekelige’ gesprekken met Yasser Arafat werd ze geregeld gezien met een broche in de vorm van een wesp op haar jasje. Het toevoegen van een visuele ‘knipoog’ aan je outfit maakt contact maken een stuk gemakkelijker. Mensen spreken je sneller aan en het geeft je een stuk zichtbaarheid waardoor men ook naderhand nog weet wie je bent. Ze onthouden je als het ware aan de hand van de visuele boodschap. Handig bij het netwerken of solliciteren.

WIL JE MEER IMPACT MAKEN MET JE ZAKELIJKE PROFILERING?

VERPAK JE SUCCES

Impact maken met je zakelijke profilering