Imago, Solliciteren

Visagie voor een professionele profielfoto

Voor een professionele portretfoto kun je kiezen met voor visagie. Bij de heren: plekjes en eventuele wallen wegwerken en afpoederen tegen de glans. Bij de dames is dit een ander verhaal. Ester, onze visagiste bij de Sollicitatie Wasstraat, kan daar veel over vertellen:

Op de foto als jezelf

Veel dames vertellen me dat zij in het dagelijks leven geen make-up gebruiken en dat dit dan ook niet nodig is voor de zakelijke foto. Ze willen tenslotte als zichzelf op de foto gaan. Dit kan uiteraard, maar ik probeer dan toch uit te leggen dat met een paar aanpassingen met visagie, het resultaat veel mooier wordt. Aangezien je een professionele profielfoto wilt, raad ik iedereen aan om hierover na te denken. Wat veel mensen vergeten is dat bij een fotoshoot veel licht wordt gebruikt. Je ziet er anders uit in daglicht, dan op een foto die is genomen met studiolicht. Mensen die onder geen beding opgemaakt willen worden, kunnen wat bleek/ziek ogen op de foto.

Wat kun je heel makkelijk zelf doen?

  • Wenkbrauwen: licht aanzetten. Je tekent er als het ware wat haartjes tussen. Op die manier zijn de wenkbrauwen meer zichtbaar op de portretfoto en deze doen alles in een gezicht
  • Wimpers: laagje mascara. Ogen krijgen meer uitdrukking waardoor ze meer gaan spreken
  • Wangen: subtiele blush. Dat geeft net even dat gezonde blosje
  • Lippen: mooie gloss of nude kleurige lipstick. Dat geeft je een natuurlijke en verzorgde uitstraling
  • Mede door het gebruik van de studiolampen, zien mensen vaak niet eens dat je make-up op hebt. Ze zullen zeggen: ‘Wat zie je er goed uit op je nieuwe profielfoto.’ En dat is precies wat je wilt!

Wil jij een professionele profielfoto, met visagie? Dat is onderdeel van de Sollicitatie Wasstraat. Ester laat je dan zien dat je met subtiele visagie prachtig op de foto komt, als jezelf!

WIL JE MEER IMPACT MAKEN BIJ HET SOLLICITEREN?

DE SOLLICITATIE WASSTRAAT

Alle tools voor succesvol solliciteren