Imago, Netwerken, Solliciteren, Zichtbaarheid/profileren

Tips voor een professionele profielfoto op LinkedIn

Je foto trekt het meeste aandacht op je LinkedIn-profiel en op je cv. Besteed daar zelf dus ook aandacht aan. Dit zijn een aantal tips voor je profielfoto:

1.Alleen je hoofd en schouders

Het gaat om jou, dus zorg dat je goed in beeld bent. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Het beeld is vaak klein, zeker op een telefoon, dus kies ervoor om alleen je hoofd met schouders in beeld te laten zijn. Onze fotograaf snijdt vaak een klein stukje van de bovenkant van het hoofd af (op de foto!), dat geeft een mooi beeld.

2. Recente foto

Zorg er ook voor dat je foto actueel is, zodat mensen je herkennen. Dat zorgt ervoor dat je vaker wordt uitgenodigd. Is je haar een stuk korter geworden of de kleur veranderd, pas je foto dan weer eens aan. 

3. Flirt met de camera

LinkedIn en ook andere social netwerken en Whatsapp is gericht op contact maken. Kijk daarom naar de camera. Op de foto gaan vindt niet iedereen leuk. Laat een paar foto’s nemen, kijk even hoe je er tot dan toe opstaat en bedenk dan wat je wilt uitstralen op de volgende foto’s die er gemaakt worden. Geniet van je fotomodellen-rol en lach. Flirt een beetje met de camera, zodat je ogen gaan glinsteren.

4. Kies je outfit bewust

Ook met je kleding laat je zien wie je bent. Welke outfit past bij jou en bij jou werk, of het werk dat je wilt doen? Veel contrast in je kleding komt krachtig over. Een shirt in dezelfde kleur als je ogen staat vaak prachtig en komt betrouwbaar over. Met kleur zie je er vrolijker en toegankelijker uit dan wanneer je kiest voor zwart of andere donkere kleren. Op de foto zie je er vaak heel anders uit dan voor de spiegel. Probeer daarom verschillende outfits uit. Als je een professionele foto laat maken neem dan ook verschillende outfits mee. Ook om te kijken wat mooi staat bij de achtergrond.

5. De achtergrond van je profielfoto

Kies een rustige, egale achtergrond, zodat deze ook niet voor afleiding zorgt. Een lichtere achtergrond of met een kleur is minder formeel dan een donkere achtergrond. 

Volg je Room to Grow al op LinkedIn? Leuk om je daar ook te treffen!

 

 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden