Nieuws, Profileren

3 redenen om gebruik te maken van je opleidingsbudget

In bijna 40% van de organisaties wordt het opleidingsbudget niet geheel besteed.

Heb jij je opleidingsbudget al besteed? Uit een gezamenlijk onderzoek van NIDAP en Springest onder HR professionals blijkt dat bijna 40% van de organisaties het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt. Als reden wordt gegeven dat er geen tijd beschikbaar is of een opleidingsplan ontbreekt. Ook is bijna 20% van de werknemers niet bekend met hun opleidingsmogelijkheden en het opleidingsbudget. Opvallend is dat dit getal stijgt naarmate de organisatie groter wordt:

Je hebt nu nog de mogelijkheid om gebruik te maken van je opleidingsbudget van dit jaar. Wil je liever volgend jaar een training volgen? Check bij HR of het mogelijk is om je aan te melden in het nieuwe jaar met je ‘oude’ budget.

Daarom moet je wél gebruik maken van je opleidingsbudget:

  1. Om te werken aan je duurzame aantrekkelijkheid
    Je hebt waarschijnlijk inhoudelijk voldoende kennis om je werk goed uit te voeren. Nog een extra training zorgt dan niet voor een hogere kwaliteit van je werk. Wat vaak vergeten wordt is om te werken aan je duurzame aantrekkelijkheid. Daarmee werk je proactief aan je loopbaan, zodat je gevraagd wordt voor de opdrachten en functies die jij leuk vindt en waarvan jij energie krijgt. Door het trainen van je persoonlijke vaardigheden werk je aan het zichtbaar maken van je kwaliteiten en daarmee aan je duurzame aantrekkelijkheid. Je leert bijvoorbeeld om direct de juiste indruk te maken, hoe je meer mensen meekrijgt met je ideeën, je te profileren zonder op te scheppen of boeiender te presenteren.
  2. Om te laten zien dat je je ontwikkelt
    In je beoordeling zijn vast punten naar voren gekomen waarop je je kunt ontwikkelen. Je manager geeft bijvoorbeeld aan dat je je zichtbaarder zou moeten maken of dat je overtuigender kunt zijn. Laat door deelname aan een training zien dat je aan de slag gaat met je ontwikkelpunten.
  3. Omdat je op zoek bent naar een nieuwe baan
    Er zijn opleidingen die je helpen om je goed voor te bereiden op sollicitaties. Bijvoorbeeld hoe je een CV schrijft, je LinkedIn profiel up-to-date maakt of zorgt voor een professionele profielfoto of persoonlijke videopitch.

Werk aan je duurzame aantrekkelijkheid en besteed je opleidingsbudget bijvoorbeeld aan een training of een persoonlijk coachingstraject. Kijk hier voor de mogelijkheden bij Room to Grow om je te ontwikkelen op het gebied van profilering en personal branding. Onze trainingen zijn praktisch en direct toepasbaar.

bron: Spingest 2017 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Succes met zichtbaarheid