Nieuws, Zichtbaarheid/profileren

3 redenen om gebruik te maken van je opleidingsbudget

In bijna 40% van de organisaties wordt het opleidingsbudget niet geheel besteed.

Waar besteed jij dit jaar je opleidingsbudget aan? Uit een gezamenlijk onderzoek van NIDAP en Springest onder HR professionals blijkt dat bijna 40% van de organisaties het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt. Als reden wordt gegeven dat er geen tijd beschikbaar is of een opleidingsplan ontbreekt. Ook is bijna 20% van de werknemers niet bekend met hun opleidingsmogelijkheden en het opleidingsbudget. Opvallend is dat dit getal stijgt naarmate de organisatie groter wordt.

Bij organisaties met meer dan 1.000 werknemers is 43% niet bekend met de opleidingsmogelijkheden!!!

 

DOE GRATIS MEE AAN DE TRAININGEN VAN ROOM TO GROW MET HET STAPBUDGET

Heb je niet de mogelijkheid om gebruik te maken van een opleidingsbudget? Het is nu ook mogelijk om de trainingen van Room to Grow gratis te volgen vanuit het STAP-budget van de overheid. Lees hier verder.

Om deze redenen moet je wél gebruik maken van je opleidingsbudget:

  1. Om te werken aan je duurzame aantrekkelijkheid
    Je hebt waarschijnlijk inhoudelijk voldoende kennis om je werk goed uit te voeren. Nog een extra training zorgt dan niet voor een hogere kwaliteit van je werk. Wat vaak vergeten wordt is om te werken aan je duurzame aantrekkelijkheid. Daarmee werk je proactief aan je loopbaan, zodat je gevraagd wordt voor de opdrachten en functies die jij leuk vindt en waarvan jij energie krijgt. Door het trainen van je persoonlijke vaardigheden werk je aan het zichtbaar maken van je kwaliteiten en daarmee aan je duurzame aantrekkelijkheid. Je leert bijvoorbeeld om direct de juiste indruk te maken, hoe je meer mensen meekrijgt met je ideeën, je te profileren zonder op te scheppen of boeiender te presenteren.
  2. Om te laten zien dat je je ontwikkelt
    In je beoordeling zijn vast punten naar voren gekomen waarop je je kunt ontwikkelen. Je manager geeft bijvoorbeeld aan dat je je zichtbaarder zou moeten maken of dat je overtuigender kunt zijn. Laat door deelname aan een training zien dat je aan de slag gaat met je ontwikkelpunten.
  3. Omdat je op zoek bent naar een nieuwe opdracht of baan
    Er zijn opleidingen die je helpen om je goed voor te bereiden op sollicitaties. Bijvoorbeeld hoe je een CV schrijft, je LinkedIn profiel up-to-date maakt en je helpt bij je voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Lees hier meer over al onze sollicitatietrainingen.

Werk aan je duurzame aantrekkelijkheid en besteed je opleidingsbudget bijvoorbeeld aan een training of een persoonlijk coachingstraject. Kijk hier voor de mogelijkheden bij Room to Grow om je te ontwikkelen op het gebied van profilering en personal branding. Onze trainingen zijn praktisch en direct toepasbaar.

bron: opleidingssite Spingest

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden