Nieuws, Profileren

3 redenen om gebruik te maken van je opleidingsbudget

In bijna 40% van de organisaties wordt het opleidingsbudget niet geheel besteed.

Heb jij je opleidingsbudget al besteed? Uit een gezamenlijk onderzoek van NIDAP en Springest onder HR professionals blijkt dat bijna 40% van de organisaties het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt. Als reden wordt gegeven dat er geen tijd beschikbaar is of een opleidingsplan ontbreekt. Ook is bijna 20% van de werknemers niet bekend met hun opleidingsmogelijkheden en het opleidingsbudget. Opvallend is dat dit getal stijgt naarmate de organisatie groter wordt:

Je hebt nu nog de mogelijkheid om gebruik te maken van je opleidingsbudget van 2019. Wil je liever in 2020 een training volgen? Check bij HR of het in jullie organisatie mogelijk is om je aan te melden voor trainingen in 2020 met je budget van 2019.

Dit zijn de redenen waarom je wél gebruik moet maken van je opleidingsbudget:

1. Om je te ontwikkelen

Je hebt waarschijnlijk inhoudelijk voldoende kennis om je werk goed uit te voeren. Nog een extra training zorgt dan niet voor een hogere kwaliteit van je werk. Trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden helpen je om succesvoller te zijn. Je kunt bijvoorbeeld leren om professioneler over te komen, hoe je meer mensen meekrijgt met je ideeën, je te profileren zonder op te scheppen of boeiender presenteert.

2. Om te laten zien dat je je ontwikkelt

In je beoordeling zijn vast punten naar voren gekomen waarop je je kunt ontwikkelen. Je manager geeft bijvoorbeeld aan dat je je zichtbaarder zou moeten maken of dat je overtuigender kunt zijn. Laat door deelname aan een training zien dat je aan de slag gaat met je ontwikkelpunten.

3. Omdat je op zoek bent naar een nieuwe baan

Er zijn opleidingen die je helpen om je goed voor te bereiden op sollicitaties. Bijvoorbeeld hoe je je LinkedIn profiel up-to-date maakt of zorgt voor een persoonlijke video-pitch.

Werk aan je duurzame aantrekkelijkheid en besteed je opleidingsbudget bijvoorbeeld aan een training of een persoonlijk coachingstraject. Kijk hier voor de mogelijkheden bij Room to Grow om je te ontwikkelen op het gebied van profilering en personal branding.

bron: Spingest 2017 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Succes met zichtbaarheid