Zichtbaarheid/profileren

Profileren: de deur naar succes gaat naar binnen open*

Maak jij je voldoende zichtbaar? Je hebt misschien al jaren dezelfde leidinggevende, maar nog steeds heeft hij** geen idee wat jij precies doet. Waarom heeft hij je niet gevraagd om een bepaalde klus te doen? Hij weet toch wel dat jij dat zou willen doen? Je doet al jaren hetzelfde werk, hij kan toch ook wel bedenken dat jij eens wat anders wilt? Bedenk je eens of jij van je leidinggevende precies weet wat hij de hele dag doet. Wat zijn zijn kwaliteiten en wat voor werk zou hij het liefst doen? Misschien denk je dat een leidinggevende dat wel van al zijn medewerkers zou moeten weten. Helaas is dat vaak niet zo.

Wat doe je eigenlijk op een dag?

Denk je wel eens: wat heb ik vandaag eigenlijk allemaal gedaan? Denk je dan dat je collega’s om je heen en je leidinggevende wel weten wat jij allemaal hebt gedaan? Vast niet! Mensen vullen ook veel voor anderen in. Als je al jaren hetzelfde werk doet denken ze dat je dat doet omdat je dat zo leuk vindt, niks anders kunt of niet wilt veranderen. Bovendien kan een leidinggevende ook denken: het gaat prima zo, dus waarom zou ik hem iets anders laten doen? Als je je werk al een tijd met minder plezier doet, omdat je eigenlijk wat anders wilt doen, denken je collega’s wellicht dat je niet flexibel bent, ontevreden, niet leuk om mee samen te werken enzovoort.

De deur naar succes gaat naar binnen open…

Als jij iets anders wilt of als jij wilt dat anderen weten wat jij doet, moet jíj daar stappen voor ondernemen. Maak jezelf zichtbaarder. Bedenk waar jij goed in bent en wat je precies wilt. Praat daarover en ga op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zoek ondertussen naar wat je wel leuk vindt in je huidige werk en wat je daarin nog verder wilt ontwikkelen. Op die manier zorg je ervoor dat je nu en in de toekomst met plezier naar je werk gaat.

Wil je weten hoe jij je zichtbaarder kunt maken op een manier die voor jou prettig is? Dan is de training Profileren zonder Opscheppen wat voor jou. Het is belangrijk dat je zelf weet wat je kwaliteiten zijn. Weet je dat nog niet? Kijk dan hier!

* De titel van dit blog is gebaseerd op dit citaat van Kierkegaard: ‘De deur naar geluk gaat naar binnen open’
** Waar ‘hij’ staat kan natuurlijk ook ‘zij’ gelezen worden

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden