Imago, Zichtbaarheid/profileren

Zo kom je over als die energieke professional: 5 tips

Jij was altijd een energieke professional, maar de laatste tijd is dat anders. De tijd vliegt voorbij. Je begint op tijd en vertrekt weer te laat of je neemt zelfs werk mee naar huis. Geen tijd om nu eindelijk eens goed te gaan zitten voor dat beleidsstuk dat nu echt een keer af moet. Eigenlijk kom je helemaal nergens aan toe. Je wordt geleefd door de waan van de dag. Daardoor vult de dag zich met allerlei ad-hoc klusjes, vragen, mailtjes, telefoontjes… Je voelt je niet energiek en mist een voldaan gevoel. Misschien denk je ik moet gewoon nog eventjes deze klussen afmaken. Even een tandje erbij, even doorzetten, daarna wordt het wel rustiger.

Wake up! Het wordt nooit rustiger!

Geen waardering

Die waardering voor je werk ga je zo zeker niet krijgen. Je collega’s en leidinggevende zien iemand die moe en misschien zelfs ontevreden en geïrriteerd is van al dat gestress. Ze zien niet hoe hard je hebt gewerkt. Kijk eens in de spiegel en vraag je af wat je zelf ziet. Waarschijnlijk zie je niet die energieke professional die je bent.

5 tips om over te komen als die energieke professional:

 1. Stel een duidelijk doel voor de dag
  Wat wil je in elk geval af hebben? Plan hiervoor tijd in en rond dit ook echt af. Bedenk je of al die ad-hoc klusjes wel echt nodig zijn. En vooral of het nu moet en of jij dat moet doen. Delegeer waar mogelijk.
 2. Neem elke dag tijd om met collega’s en je leidinggevende te praten
  Ook, of juist, als je vanuit huis werkt. Houd ze op de hoogte waar je mee bezig bent.
 3. Sla ook je lunch niet over
  Dit is juist een mogelijkheid om met anderen af te spreken en bij te praten.
 4. Houd bij wat je op een dag hebt gedaan
  Als je dat terugleest heb je een meer voldaan gevoel over de dag. Dat straal je dan ook uit.
 5. Zorg ervoor dat de buitenkant de binnenkant versterkt
  Draag verzorgde kleding waarin je je goed voelt en die jouw gewenste professionele imago weerspiegelt.

Make it work!

Vanuit bijna alle organisaties worden opleidingen gestimuleerd. Maak gebruik van je opleidingsbudget!

Dit blog verscheen eerder op Santé-online.

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden