Vergaderen, Zichtbaarheid/profileren

Thuiswerken: hoe blijf je zichtbaar als niemand je ziet?

Thuiswerken, geen toevallige ontmoetingen, geen momenten bij het koffieapparaat, niet even binnenlopen om wat te bespreken, niet gezamenlijk lunchen…

De hele dag zit je verscholen achter je scherm, van de ene online meeting naar de andere. Hoe blijf je zichtbaar als je thuiswerkt? Hoe zorg je ervoor dat je leidinggevende en collega’s weten waarmee je bezig bent?

5 tips om zichtbaar te blijven als niemand je ziet:

  1. Blijf collega’s betrekken bij je werk. Bel ze of plan een korte online meeting en vraag om input. Jouw werk wordt er beter van en waarschijnlijk ook leuker en eenvoudiger.
  2. Bespreek met je leidinggevende hoe en hoe vaak hij of zij op de hoogte gehouden wil worden van waar jij mee bezig bent. Laat bila’s altijd doorgaan, ook als je geen knelpunten bent tegengekomen.
  3. Als je af en toe wel naar kantoor gaat, laat het dan weten aan de mensen met wie je samenwerkt. Probeer elkaar even te zien. Kan ook met een wandeling bij jou in de buurt, of bij je collega. Je leert elkaar dan wat beter kennen, doordat je het niet alleen hebt over werk.
  4. Neem jezelf voor om dagelijks een of meer collega’s te bellen. Wees geïnteresseerd in de ander, vraag hoe het met hem of haar gaat en of je ergens bij kan helpen. De kans is groot dat dat gewaardeerd wordt.
  5. Vergader online niet te lang. Stel voor om korte videocalls te hebben met kleine groepjes, dat maakt het makkelijker om jouw inbreng te laten horen en iedereen is dan beter in beeld. Lees ook deze blog over het voorkomen van online vergaderblunders!

Wil je meer tips over hoe je zichtbaar blijft als niemand je ziet? Stuur me een mail, dan plannen we een (gratis!) half uurtje in, telefonisch of online.

Ik help je graag verder.

Mirjam Hubregtse, zichtbaarheidsspecialist

 

Bovenstaande tips zijn afkomstig uit het artikel: Thuiswerken: hoe blijf je zichtbaar als niemand je ziet?, Volkskrant, september 2020 waar Mirjam voor is geïnterviewd.

 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden