Blogs, werkgeluk, Zichtbaarheid/profileren

(Was je) erg aan vakantie toe?

Hèhè eindelijk, ik was erg aan vakantie toe. Even helemaal niks, eindelijk even rust. Alleen nog maar genieten.

Wat jammer als je zo je vakantie begint. Het zou zo mooi zijn als je ook tijdens je werk enorm geniet. Dat je niet het gevoel hebt dat je steeds achter de feiten aanrent en dat je gestrest of doodvermoeid op vakantie gaat, waardoor je de eerste dagen van je vakantie eigenlijk ook niet eens geniet.

Buiten werken

Ik herken het natuurlijk ook, van die periodes dat ik enorm druk ben, geen tijd neem om te sporten en dat privé-afspraken erbij inschieten. De afgelopen tijd bij Room to Grow waren heel erg hectisch. Mijn compagnon is uitgetreden en daar komt natuurlijk veel bij kijken. Ik ging meteen weer vol energie aan de slag met alle ideeën die ik had voor de verdere groei van Room to Grow. Veranderingen doorgevoerd, website aangepast, nieuwe samenwerkingen gezocht, trainingen ontwikkeld en gepromoot. Het was en is hard werken, maar ik heb steeds geprobeerd om energie te halen uit het werk wat ik doe en de mensen die ik ontmoet en de plekken waar ik werk. Ik geniet er enorm om veel buiten te zijn en heb bijvoorbeeld veel wandelingen gemaakt met bestaande en nieuwe trainers, of belwandelingen gemaakt. En als ik thuis aan het werk ben, dan doe ik dat zoveel mogelijk vanuit mijn eigen tuin. Heerlijk!

Nooit met pensioen

Ik probeer me ook wel eens voor te stellen hoe het zou zijn als ik met pensioen zou gaan. Wanneer zou ik dat dan willen en wat wil ik dan doen? Eigenlijk denk ik dat ik nooit volledig met pensioen wil gaan. Ik wil het liefst altijd mensen blijven helpen bij het ontdekken en laten zien van hun kwaliteiten. Op een gegeven moment zou ik dat niet meer fulltime willen doen. Ik zou veel tijd willen hebben om op reis te gaan, te wandelen, te fietsen, met vrienden en familie af te spreken, en te zijner tijd (wie weet) ook een leuke oma te worden. Ik heb me bedacht dat ik dat niet hoeft uit te stellen tot mijn ‘pensioen’. Nou ja dat ‘oma worden’ mag nog wel even duren, vooral om dat mijn kinderen nu nog wat jong zijn om vader of moeder te worden.
Maar ik wil niet nu alleen maar keihard werken en bezig zijn met veel geld te verdienen, zodat ik later met pensioen kan gaan en dan leuke dingen kan gaan doen. Ik probeer daarom elke dag het gevoel te hebben: op deze manier kan ik wel tot mijn 80-ste blijven werken. En gelukkig: dat denk ik bijna elke dag.

Wil jij ook tot (na) je 80e werkgelukkig blijven?

Ik nodig je uit om mee te doen aan onze nieuwe Werkgeluk training. Je leert daarin jezelf centraal te stellen bij het maken van keuzes. Wat past bij jou en wat is goed voor jou om wel en niet te doen? Op die manier keuzes maken, geeft je ruimte in je agenda en het geeft je energie. Op die manier ga je meer genieten van je werk, én van je vakanties.

Veel plezier deze zomer van je werk en privé!

 

PS De Werkgeluktraining kun je ook doen met het STAP-budget. Lees hier meer.

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden