Blogs, Nieuws, Zichtbaarheid/profileren

Shinen of stille kracht?

artikel in Management Support met bijdrage van Mirjam Hubregtse

Het originele artikel in Management Support is geschreven door Suzanne Geurts.

We voelen ons lang niet altijd gezien en gewaardeerd, blijkt uit een rondvraag van Management Support. Hoogste tijd om jezelf meer in the picture te zetten, en – geen zorgen – dat kan prima zonder opscheppen. Veel managementassistenten, maar zeker ook veel anderen, merken dat hun collega’s geen idee hebben hoeveel werk ze verrichten. Ben jij een stille kracht of lukt het jou om ook op het juiste moment te shinen? Lees hier de bijdrage van Mirjam Hubregtse van Room to Grow aan dit artikel:

Shinen of stille kracht?

De verhalen komen Mirjam Hubregtse bekend voor. Als managing partner van Room to Grow is ze gespecialiseerd in profileren en personal branding. Regelmatig traint en begeleidt ze secretaresses, ook schreef ze het boek Profileren zonder Opscheppen. Ze ziet twee oorzaken. Eén, de aard van de functie, net als bij staffuncties bijvoorbeeld. “Je kunt niet makkelijk aantonen wat het resultaat van al je werk is. Een advocaat wint een zaak, een salesmanager haalt klanten binnen. Daardoor is hun werk automatisch al veel zichtbaarder.” Twee, de aard van het beestje zelf. ‘Secretaresses zijn een bescheiden beroepsgroep, liever de stille kracht op de achtergrond.’ Wat dat betreft staat management assistent Jacqueline ‘nu op een kantelpunt’, bekent ze. ‘Moet ik gewoon accepteren dat ik een achtergrondfunctie heb, enigszins onzichtbaar, zoals het beeld van vroeger? Of is het mijn tijd om te shinen?’ Het antwoord van Mirjam daarop is helder: ‘Dat laatste, je bent zelf aan zet.’

Maar, geeft ze direct toe, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. ‘Bij assistanten merk ik een dubbel gevoel. Ja, ze willen meer waardering, maar tegelijkertijd niet op de voorgrond.’

Die eerste stap uit de coulissen, hoe zet je die?

‘Besef dat profileren nooit een doel op zich is, je doet het mét een doel,’ benadrukt Mirjam. Dat kan van alles zijn. Een nieuwe baan, binnen of buiten de organisatie. Promotie. Meer salaris. Die toffe klus. Of, ‘gewoon’, wat vaker een compliment krijgen. Gelukkig zit dit wel goed bij Margriet en Jacqueline. Margriet: “Mijn interne klant zegt regelmatig spontaan dat ik het goed doe, maar ik haal ook bewust feedback op.” Ook Jacqueline krijgt van haar leidinggevende regelmatig leuke reacties als ‘top gedaan!’. Daar is ze blij mee, maar toch knaagt er iets, diep vanbinnen. ‘Ik verzorg bijvoorbeeld de complete planning- & controlcyclus, inclusief managementrapportages. Werk dat eigenlijk twee salarisschalen hoger ligt. Ik sta al tijden op het punt actie te ondernemen, maar ja, dat stemmetje in mezelf – ik ben een harde werker, het hoort gewoon bij mijn werk – houdt me tegen.’

Focus op de ander

Volgens Mirjam is het dan ook belangrijk om je doel zo concreet mogelijk te maken. ‘Stel, je wilt meer waardering. Vaak wordt zo’n doel meteen afgezwakt: ‘Ja maar, ik hoef ook niet de hele dag schouderklopjes.’ Wat dan wel precies, vraag ik dan. Hoe voelt het voor je, meer waardering?’ Heb je je doel eenmaal goed voor ogen, neem dan een paar extra klussen aan die hierbij aansluiten. En bij wat je goed kunt, je kwaliteiten.

5 tips om als stille kracht wat meer te shinen:

  1. Zie netwerken als anderen helpen, niet als showen of om hulp vragen.
  2. Verschuif je focus, bijvoorbeeld bij sollicitaties. Niet: ik zoek een baan. Wel: ik help de organisatie graag verder.
  3. Werk aan je zelfvertrouwen. Want wil je overtuigen? Dan moet je eerst overtuigd zijn van je eigen verhaal.
  4. Besef dat het een gemiste kans is als anderen niet van jouw expertise gebruik kunnen maken.
  5. Maak van je to-do-list een ta-da-list. Ofwel, zorg dat er steeds meer klussen op komen die je met succes hebt afgerond.

Wil je meer lezen?

Bestel het boek Profileren zonder Opscheppen via Managementboek of Bol.com.

Het boek is er als e-book en hard-copy. Als je een gesigneerd exemplaar wilt, of cadeau wilt doen, stuur ons dan een mailtjeDat boek heb je komende week al in huis!

Alvast veel leesplezier!

Profileren zonder Opscheppen, Mirjam Hubregtse
Mirjam Hubregtse, Room to Grow

 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden