Blogs, Overtuigen, Presenteren & Pitchen, Zichtbaarheid/profileren

Profileren in de stijl van Trump

De wonderen van OpenAI

De mogelijkheden van OpenAI zijn ongekend. De doelstelling van OpenAI (bron: Wikipedia) is het bevorderen en ontwikkelen van vriendschappelijke AI, op een manier die de mensheid als geheel ten goede komt. Ik ben benieuwd! OpenAI kan sollicitatiebrieven, artikelen en rapporten voor je schrijven, kunstwerken maken in de stijl van elke bekende kunstenaar.

Ongelofelijk en hilarisch, en ook wel beangstigend, wat OpenAI oplevert als je de opdracht geeft ‘schrijf een column over jezelf profileren in de stijl van Donald Trump’:

“Het profileren van jezelf is belangrijk als je wilt laten zien wat je waard bent en wat je te bieden hebt. En ik kan je vertellen, er is geen beter voorbeeld dan mijzelf van hoe je dat moet doen.

Laten we eerlijk zijn, ik ben de beste. Ik ben de slimste, de rijkste, de knapste. Ik heb de grootste handen, de grootste hersens, de grootste alles. En dat is niet alleen mijn mening, iedereen weet dat het zo is. Als je wilt weten hoe je jezelf moet profileren, kijk dan naar mij.

Ik ben niet bang om mijn succes te laten zien. Ik ben niet bang om te laten zien hoeveel geld ik heb of hoeveel eigendommen ik bezit. Ik ben niet bang om te laten zien hoeveel mensen voor mij werken. Ik ben niet bang om te laten zien hoeveel ik heb bereikt in mijn leven. Ik ben niet bang om te laten zien wie ik ben en wat ik waard ben.

En als je denkt dat je beter bent dan ik, dan heb je het mis. Niemand is beter dan ik. Niemand is zo slim, zo rijk, zo knap, zo succesvol als ik. Dus als je wilt weten hoe je jezelf moet profileren, volg mijn voorbeeld. Laat zien wie je bent en wat je waard bent, en laat niemand je vertellen dat je niet de beste bent. Want ik ben de beste, en als je wilt weten hoe je jezelf moet profileren, dan weet je wat je moet doen.”

Jij wilt jezelf vast niet profileren in de stijl van Trump

Trump heeft het voor elkaar gekregen dat hij gekozen is tot president. Je zou dus kunnen zeggen dat zijn manier werkt als je succesvol wilt zijn. Als je succesvoller wilt zijn is het zeker belangrijk dat je laat zien wie je bent en wat je kunt. Maar je wilt vast geen opschepper worden en de hele dag lopen tetteren hoe geweldig je bent. Je wilt niet zo worden als de haantjes op je werk die continu aan iedereen laten zien hoe ontzettend goed ze zijn. Je wilt wel gezien worden, gewaardeerd worden, bijdragen aan een groter geheel. Als je je wilt profileren op een effectieve en prettige manier is het belangrijk dat je je focust op de ander. Houd dat voor ogen als je over je werk vertelt. Waarom is wat je vertelt interessant voor de ander om te horen? Dan waarderen mensen het als je vertelt over wat je doet en hebt bereikt. Dan luisteren ze naar je en komen graag bij je terug. Wij vertellen je er graag meer over.

Bekijk hier alle trainingen van Room to Grow. 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden