Netwerken, Zichtbaarheid/profileren

10 redenen om te werken aan je zichtbaarheid

Wil jij impact maken op de werkvloer en je carrière een boost geven? Gezien worden als een expert en je meer gewaardeerd voelen? Dan is het tijd om aan je zichtbaarheid te werken! Door jezelf op de juiste manier te presenteren opent zich een wereld vol kansen. Lees hieronder 10 redenen om te werken aan je zichtbaarheid.

10 redenen om te werken aan je zichtbaarheid:

 1. Expertstatus
  Wanneer je jezelf zichtbaar maakt, word je gezien als een betrouwbare bron van kennis en expertise in je vakgebied. Deel bijvoorbeeld regelmatig waardevolle inzichten via blogs en sociale media.
 2. Erkenning
  Zichtbaarheid leidt tot erkenning. Als anderen zien welke waarde je toevoegt en welke resultaten je behaalt, word je meer gewaardeerd. Deel daarom je successen met je team en leidinggevenden.
 3. Meer kansen
  Je wordt sneller opgemerkt voor promoties, uitdagende projecten en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Laat jezelf zien tijdens teamvergaderingen en andere bijeenkomsten. Leidinggevenden zijn geen helderzienden, dus geef aan wat jij wilt. Daardoor krijg je meer kansen.
 4. Netwerk vergroten
  Trek de aandacht van andere professionals in je vakgebied door actief te zijn op LinkedIn en andere platforms. Zo bouw je aan een netwerk met waardevolle connecties en samenwerkingsverbanden.
 5. Meer invloed
  Door je ideeën te delen, kun je invloed uitoefenen op belangrijke beslissingen. Laat je stem horen. Dit kan ook in 1-op-1 gesprekken. Hierdoor vergroot je je invloed.
 6. Je loopbaan krijgt een boost
  Door te laten zien wat je kunt en welke resultaten je behaalt, vergroot je je kansen op promoties en nieuwe carrièremogelijkheden. Je wordt wellicht gevraagd voor een leiderschapsprogramma of om een uitdagend project te leiden.
 7. Betere samenwerking
  Zichtbaarheid stimuleert effectieve samenwerking. Laat daarom je collega’s weten waar jij aan werkt en betrek hen daarbij. Zo kunnen zij input geven. Samen bereik je betere resultaten.
 8. Zelfvertrouwen
  Zichtbaarheid versterkt je zelfvertrouwen en straalt dit ook uit naar anderen. Dit wekt vertrouwen bij collega’s, leidinggevenden en klanten. Een klant wil graag zaken doen met een professional. Dus: laat zien dat jij dat bent.
 9. Inspiratie voor anderen
  Wat heb jij geleerd? Waar kunnen jouw collega’s wat aan hebben? Deel jouw kennis en ervaring met anderen om hen te inspireren en te laten groeien.
 10. Trots
  Tot slot: werken aan je zichtbaarheid zorgt ook voor persoonlijke voldoening. Het geeft je een gevoel van trots en zelfvertrouwen wanneer je jouw successen deelt en anderen inspireert met jouw verhaal. Het is een manier om jouw unieke stem te laten horen en een positieve impact te maken.

Waar wacht je op?

Het vergroten van je zichtbaarheid op de werkvloer biedt talloze voordelen. Zichtbaarheid opent deuren naar nieuwe kansen, vergroot je professionele netwerk en stelt je in staat om invloed uit te oefenen en erkenning te verdienen. Bovendien draagt het bij aan je loopbaanontwikkeling en inspireer je anderen om hetzelfde te doen. Dus waar wacht je nog op? Neem actie, laat jezelf zien en geniet van de voldoening die het geeft.

Ben je bang dat je als opschepper of betweter wordt gezien als je zichtbaarder wordt? Of dat je dan te veel werk naar je toe geschoven zult krijgen? Doe mee aan de training Profileren zonder Opscheppen. Daarin leer je hoe je je zichtbaarheid kunt vergroten op een manier die bij jou past.

Wil jij je zichtbaarheid dit jaar vergroten?

Heb jij het boek Profileren zonder Opscheppen al in huis?

In dit boek kun je tips lezen over hoe je jezelf op een prettige manier zichtbaar maakt en hoe je op een overtuigende manier jouw ideeën en mening kunt laten horen. In dit boek staan ook tips voor het solliciteren en voor als je aan een nieuwe baan begint. Je kunt het boek inkijken en meteen bestellen bij Bol.com.

Je kunt ook met een antwoord op deze mail het boek bestellen. Het boek kost 25 euro. Als je wilt zet ik er dan een persoonlijk bericht in. Ook een leuk cadeautje voor jezelf én voor anderen! Je kunt rechtstreeks bij ons ook kiezen voor het e-book voor slechts 15 euro.

 

 

 

 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden