Zichtbaar maken wat je doet is een onderdeel van goed functioneren. Naast het zichtbaarder worden in je dagelijkse werk zijn er ook andere momenten of gelegenheden om jezelf te profileren. Met bijvoorbeeld nominaties en het winnen van awards laat je zien dat je deskundig bent op jouw vakgebied.

Vrouw in de Media-award

De twee zichtbaarheidsexperts van Room to Grow, Sascha Bertus en Mirjam Hubregtse, hebben dit zelf ook weer ervaren. Door de lancering van hun boeken Verpak je Succes en Profileren zonder Opscheppen, waren ze het afgelopen half jaar bijna wekelijks in de media te zien en te horen. Hun mediaoptredens hebben geleid tot hun nominatie voor de Vrouw in de media-award, Mirjam voor de regio Noord-Holland en Sascha voor Zuid-Holland. Na de nominatie hebben honderden mensen op hen gestemd en dat heeft ertoe geleid dat Mirjam de award heeft gewonnen in Noord-Holland en dat Sascha 2e is geworden in Zuid-Holland. Deze ervaring bevestigde wat ze al wisten en heeft ze ook nieuwe inzichten opgeleverd.

De drie belangrijkste tips delen ze graag met je:

  1. Genomineerd worden is al een verdienste op zich.
    Laat dan al van je horen en deel dit heuglijke nieuws met je collega’s, klanten en op social media. Mirjam en Sascha deden dit o.a. met dit filmpje. Geloof ons, je wordt onthaald als een winnaar. De complimenten die om je oren vliegen geven het gevoel alsof je al gewonnen hebt. Hoe fijn is dat!
  2. Meedoen is belangrijker dan winnen.
    Dat ervaarde Sascha toen ze net naast de award greep en 2e werd. Ze had ervoor kunnen kiezen om in een hoekje uit te huilen, maar zag in dat je het ook anders kan zien: een 1e en 2e plaats voor Room to Grow! Dat geeft haar en ook de stemmers het gevoel dat het iets heeft opgeleverd.
  3. Zichtbaarheid loont.
    Of je nu genomineerd wordt voor een award, een inhoudelijk blog schrijft, aanwezig bent op een netwerkevent of dat podium pakt door zelf die projectpresentatie te geven. Wat jij doet is relevant en waardevol en verdient het om in de spotlights gezet te worden. Het zichtbaar maken van jezelf en je werk is geen doel op zich, maar zorgt voor meer impact en erkenning voor je werk. Je doet het voor jezelf, maar helpt ook een ander. Zoals Mirjam ook zegt in Profileren zonder Opscheppen: ‘Anderen waarderen het juist als jij jezelf meer laat zien, zodat ze weten wat ze aan je hebben.’

Pak dat podium!

Het is het echt waard om af en toe dat podium te pakken, alleen al om de reacties die je krijgt. Bij Mirjam en Sascha hangen de motivaties nu als een trofee boven hun bureau. Om af en toe naar te kijken voorafgaand aan een gesprek met een potentiële opdrachtgever of als een reminder wanneer het even tegenzit: “Mirjam brengt zichtbaar zijn en worden op een laagdrempelige manier. Ze brengt het met humor, zelfspot en lekker praktisch.”, aldus een van de stemmers. Over Sascha wordt gezegd: “Sascha is een lopend bewijs van wat zij ‘predikt’.” Amen.

Ben jij er ook klaar voor om het podium te pakken, maar heb je daar wat hulp bij nodig? Wij helpen je graag verder met praktische tips en concrete adviezen waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Bijvoorbeeld in de training Profileren zonder Opscheppen, Presenteren en Pitchen of Verpak je Succes.

WIL JE MEER IMPACT MAKEN MET JE ZAKELIJKE PROFILERING?

VERPAK JE SUCCES

Impact maken met je zakelijke profilering