Blogs, Zichtbaarheid/profileren

Laat zien dat je een energieke professional bent

5 tips

Je bent razenddruk. De tijd vliegt voorbij. Je begint vroeg en bent vaak ’s avonds of op je vrije dag ook nog aan ’t werk. Geen tijd om nu eindelijk eens goed te gaan zitten voor dat beleidsstuk dat nu echt een keer af moet. Geen tijd voor gesprekken over koetjes en kalfje met collega’s. Eigenlijk kom je helemaal nergens aan toe. Je wordt geleefd door de waan van de dag. Daardoor vult de dag zich met allerlei ad-hoc klusjes, vragen, mailtjes, telefoontjes… Je voelt je niet energiek en mist een voldaan gevoel. Misschien denk je ik moet gewoon nog éventjes deze klussen afmaken. Even doorzetten, daarna wordt het wel rustiger. Maar jij weet ook: het wordt voorlopig niet rustiger! En wat ook jammer is: je collega’s of leidinggevende hebben helemaal niet door hoeveel werk jij verzet. Je voelt niet dat je gewaardeerd wordt.

Geen waardering

Die waardering voor je werk ga je zo zeker niet krijgen. Je collega’s en leidinggevende zien iemand die moe en misschien zelfs ontevreden en geïrriteerd is van al dat gestress. Ze zien niet hoe hard je hebt gewerkt. Kijk eens in de spiegel en vraag je af wat je zelf ziet. Wat straal jij uit? Laat jij zien dat je een energieke professional bent? Waarschijnlijk niet!

Zo laat je zien dat je een energieke professional bent. 5 tips:

 1. Stel een duidelijk doel voor de dag
  Wat wil je in elk geval af hebben? Plan hiervoor tijd in en rond dit ook echt af. Bedenk je of al die ad-hoc klusjes wel echt nodig zijn. En vooral of het nu moet en of jij dat moet doen. Delegeer waar mogelijk.
 2. Neem elke dag tijd om met collega’s en je leidinggevende te praten
  Ook, of juist, als je vanuit huis werkt. Houd ze op de hoogte waar je mee bezig bent.
 3. Sla ook je lunch niet over
  Dit is juist een mogelijkheid om met anderen af te spreken en bij te praten. Of als je thuis werkt: ga even een rondje buiten lopen. Dat geeft je zeker energie.
 4. Houd bij wat je op een dag hebt gedaan
  Als je dat terugleest heb je een meer voldaan gevoel over de dag. Dat straal je dan ook uit.
 5. Zorg ervoor dat de buitenkant de binnenkant versterkt
  Besteed aandacht aan jezelf. Draag verzorgde kleding waarin je je goed voelt en die jouw gewenste professionele imago weerspiegelt.

Zorg goed voor jezelf. Maak tijd voor jezelf vrij en maak ook tijd voor je persoonlijke ontwikkeling. Vanuit bijna alle organisaties worden opleidingen gestimuleerd. Maak gebruik van je opleidingsbudget. Bekijk hier alle trainingen van Room to Grow. 

WIL JE JE PROFILEREN ZONDER OP TE SCHEPPEN?

Introvert en toch Profileren

PROFILEREN ZONDER
OPSCHEPPEN

Laat je zelf zien, zonder een haantje te worden